Alertă meteo ANM! Revin ninsorile în weekend! Ce zone sunt vizate de meteorologi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis recent prognoza meteo pentru următoarele zile, anunţând că vremea se va răci treptat şi precipitaţiile, chiar şi cele sub formă de zăpadă, îşi vor face simţită prezenţa în mai multe zone din România. Martie este cunoscută pentru schimbările sale radicale de temperatură şi vreme capricioasă.

Cum va fi vremea la final de săptămână

Potrivit ANM, prognoza meteo pentru acest final de săptămână nu este una prea fericită. Vremea va fi închisă și mohorâtă în cea mai mare parte a țării. Mai mult, meteorologii transmit că vremea se va răci treptat și va ploua izolat. Pe parcursul zilei de vineri va ploua în jumătatea de vest a țării, în timp ce în restul regiunilor precipitațiile vor fi semnalate în cursul nopții. Temperatura va urca până la 17 grade Celsius în sudul țării, în timp ce în Banat, în sudul Moldovei, în Dobrogea și la munte aceasta va fi mult mai scăzută.

În weekend ninge

Sâmbătă și duminică precipitațiile se vor extinde în mai multe zone din România astfel că în sud-vestul, în centrul și în nord-estul teritoriului va ploua, iar cantitățile de apă pot depăși izolat chiar și 15 l/mp. În schimb, meteorologii au mai anunțat că pe timpul nopții temperatura va scădea și mai mult și sunt șanse de ninsoare. În zonele montane și nordice din țara noastră vor cădea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Iarna se întoarce la început de primăvară, iar temperaturile vor continua să scadă și la începutul săptămânii viitoare.

Alertă meteo ANM! Revin ninsorile în weekend! Ce zone sunt vizate de meteorologi

Prognoza meteo  București

În Capitală prognoza meteo pentru ziua de vineri se anunță una favorabilă, soarele va fi generos și maxima se va încadra între 15 și 16 grade Celsius. Presiunea aerului va fi scăzută și ar putea crea probleme persoanelor meteosensibile. Pe de altă parte, noaptea vântul va sufla slab, norii vor fi răzleți și maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade Celsius. Weekendul va continua în aceeași temă și bucureștenii vor avea parte de două zile frumoase și calde. Începând cu seara de sâmbătă vor cădea ceva ploi trecătoare și sub formă de aversă care este foarte posibil să continue și pe parcursul zilei de duminică, 8 martie 2020. Luni maxima se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius.

Alertă meteo ANM! Revin ninsorile în weekend! Ce zone sunt vizate de meteorologi