Un val de aer polar va străbate România, prin nordul Moldovei. Timp de câteva zile, temperaturile vor fi anormale pentru această perioadă din an.

În regiunile sudice, estice și centrale, va fi înnorat, iar temporar va ploua slab, mai ales pe timp de zi. În restul teritoriului cerul va fi noros temporar iar pe anumite arii restrânse va ploua. De asemenea, la munte, vor predomina ninsorile, iar spre sfârșitul nopții, în Maramureș, nordul Moldovei și în Transilvania, se vor semnala precipitații slabe, mixte.

Miercuri, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an. Cerul va fi înnorat pe parcursul zilei, iar pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie în regiunile sudice și trecător mixte în nord-est. La multe, va ninge slab. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade, mai coborâte în zonele din estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea se va produce brumă.

Nici joi românii nu vor avea parte de o zi frumoasă. Vremea se va menține rece în cea mai mare parte a României. Va fi înnorat, iar izolat vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie în zonele joase și ninsori în zona montană aferentă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade, iar cele minime între -5 şi 3 grade.