În plus, în perioada următoare va face şi o analiză a tuturor funcţionarilor, luând în calcul şi restructurări, din cauza lipsei banilor.

100 de angajaţi au acum salariile reduse, decizia Consiliului Local fiind aplicată retroactiv.

 “Dacă la sfârşitul anului 2017 am luat o decizie grea, aceea de a majora impozitele pentru persoanele fizice cu 10%, iată că astăzi a venit momentul să iau o altă decizie dificilă! La propunerea mea, Consiliul Local Pucioasa a aprobat noua grilă de salarizare pentru salariaţii Primăriei Pucioasa. Spun că a fost o decizie dificilă pentru că, având deja o proiecţie a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019, am fost nevoiţi să reducem salariile tuturor angajaţilor cu 10%!!!”, a scris Constantin Ana, primarul din Pucioasa, pe Facebook.

Primarul a adăugat că decizia a fost luată cu acordul reprezentanţilor celor două sindicate din instituţie, măsura fiind generată de „creşterea vertiginoasă a cheltuielilor cu personalul, dar şi de nevoia de investiţii la nivelul localităţii”.

„Angajaţii au fost destul de revoltaţi, dar le-am explicat situaţia. Nu putem să mai funcţionăm aşa. Avem de acordat norma de hrană, tichete de vacanţă. Toţi angajaţii Primăriei au cu 10% mai puţin la salariu, cu excepţia celor de la Centrul Cultural şi Bibliotecă”, a declarat Constantin Ana.

Primarul a spus că în această primăvară va analiza activitatea fiecărui funcţionar şi necesitatea fiecărui post, întrucât ia în calcul să facă şi restructurări.

Sursa: Mediafax