Directorul ANM, Elena Mateescu vine cu vești bune. Aceasta anunță că toamna vine cu temperaturi mult mai calde peste media normală a acestei perioade. Mai exact, potrivit meteorologului, temperaturile vor fi chiar și de 23 de grade în anumite zone ale țării.

Elena Mateescu anunță că în partea a doua a acestei săptămâni, începând chiar de miercuri, joi și vineri, este posibil să consemnăm 22 chiar 23 de grade Celsius în regiunile extracarpatice. Temperaturile cresc și în București, ajungând până la 22 de grade. Totodată, începând cu ziua de marți, temperaturile vor fi în creștere cu 10-18 grade, miercuri 20 de grade, astfel încât joi, vineri putem avea chiar 23 de grade în partea de Vest, Sud-Vest, în Sud și Sud-Est.

Și temperaturile minime vor înregistra de la o zi la alta valori în creștere. Mai exact, dacă luni dimineață au fost înregistrate -3 gra, directorul ANM anunță că se vor înregistra 8 grade în dimineața următoare. De menționat este faptul că cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei, vor crește și ele astfel încât vor ajunge la valori între 3 până la 12 grade.

Astfel, marți, 19 octombrie, în regiunile nordice, estice și centrale, cerul va fi variabil, vor fi ploi slabe doar în jumătatea de nord a Moldovei și în zona Carpaților Orientali. Vântul va sufla slab, cu intensificări pe crestele montane, dar pe timp de zi și în estul țării. Temperaturile maxime vor fi între 10 și 18 grade, iar cele minime între -2 și 8 grade.

Când revine frigul în România. Prognoza meteo ANM

Miercuri se face și mai cald. ANM anunță că cerul va fi senin întreaga zi, însă în zonele joase de relief, dimineața și noaptea, va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în regiunile estice și vestice. Din această zi, temperature începe să crească, astfel că maxima va fi între 13 și 20 de grade, iar minima se va situa între -2 și 9 grade.

În cursul zilei de joi vremea se menține frumoasă, iar temperaturile continua să crească. Maxima va fi între 16 și 23 de grade, minima se va situa între 3 și 12 grade. În București, vremea se va menține frumoasă, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade. Dimineața și noaptea vor fi, în continuare, condiții de ceață.

Vremea se va schimba din nou la finalul săptămânii, iar temperaturile scad și mai mult. Mai exact, potrivit directorului ANM, o masă de aer rece va aborda zona României, astfel încât valorile termice să se situeze în jurul mediei climatologice specifice perioadei, cu maxime de 11-18 grade Celsius. Totodată, în vestul și nord-vestul țării, ploile vor reveni, iar în București, vremea se va menține caldă pentru scurt timp, apoi se va răci ușor și este posibil ca ploile să reapară.