Florin Barbu a participat la o întâlnire cu reprezentanţii principalelor forme asociative din sectorul vegetal. În cadrul întrevederii, aceștia au discutat despre provocările cu care se confruntă fermierii.

Florin Barbu, asigurări pentru fermieri

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale i-a asigurat pe fermieri că va continua să susţină la Consiliul de miniştri de la Bruxelles creşterea bugetului Politicii Agricole Comune şi a nivelului plăţilor directe.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, el spune că va susține și următoarele măsuri:

  • simplificarea condiţionalităţilor de mediu, având în vedere contextul economic dificil;
  • eligibilitatea achiziţiei animalelor de reproducţie;
  • continuarea derogării la neonicotinoide.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat și despre managementul riscului, derogarea la neonicotinoide, accesul la creditare, Legea arendei, investiţii în infrastructura de irigaţii, reorganizarea MADR şi a instituţiilor subordonate, reglementarea sistemului antigrindină, etichetarea produselor agroalimentare, digitalizarea în agricultură.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii
SURSA FOTO: Facebook, Florin Barbu

Ministrul a trecut în revistă revendicările fermierilor din perioada protestelor de la începutul anului

Potrivit sursei menționate, ministrul a trecut în revistă revendicările fermierilor din perioada protestelor de la începutul anului.

Astfel, a analizat stadiul de implementare a fiecărei solicitări şi a stabilit etapele ulterioare ce urmează a fi parcurse pentru finalizarea tuturor obiectivelor asumate prin procesul verbal, susține sursa menționată.

Ministrul PSD şi-a manifestat deschiderea spre dialog constant cu reprezentanţii mediului asociativ, asigurându-i de sprijinul său şi al MADR.

Acesta a oferit apoi membrilor asociaţiilor din sectorul agricol răspunsuri punctuale şi a adăugat că dialogul cu fermierii oferă posibilitatea Ministerului Agriculturii să elaboreze şi să implementeze programe şi strategii benefice pentru agricultura din România, potrivit sursei citate.

Alături de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarul de stat Violeta Muşat şi conducerea direcţiilor tehnice din MADR.

Subvențiile de 100 de euro la hectar urmează să ajungă în conturile fermierilor în următoarele două zile

Tot în ziua de joi, 23 mai, ministrul a anunțat și că subvențiile de 100 de euro la hectar urmează să ajungă în conturile fermierilor în următoarele două zile.

„Au fost semnate ordinele de plată și în următoarele două zile, sumele pentru achitarea ajutorului de 100 de euro/ha pentru sectorul vegetal vor ajunge în conturile fermierilor”, a scris Florin Barbu pe Facebook.

Ministrul Agriculturii afirmă că bugetul pentru acest sprijin este de 1,53 miliarde de lei.