Bineînțeles, oficialul mizează pe o creștere importantă a turiștilor chinezi care să ne viziteze. Așadar, poate fi România vizitată, la un moment dat, de milioane de chinezi? Asta rămâne de văzut. Un lucru este clar, însă: anul trecut am avut o creștere.

”În anul 2017, România a înregistrat o creștere cu 22 de procente în privința vizitatorilor din China. Ne bucură faptul că suntem pe o linie ascendentă, dar a sosit momentul ca România să devină cu adevărat o destinație turistică majoră pentru China! Am venit în sprijinul celor care vor să vină în România și am reușit să reducem timpul de acordare a vizelor”, a punctat ministrul Bogdan Trif.

Acesta s-a întâlnit recent, la Constanța, cu o delegație a municipalității Shanghai – China, condusă de Li Chunping, director al Diviziei Afaceri Europene și Africane, oficialii chinezi arătându-se interesați de potențialul de dezvoltare al turismului din România. De asemenea, a fost abordată și tema unei linii aeriene directe între Shanghai și București, o inițiativă care ar veni atât în sprijinul investitorilor chinezi în România, cât și în beneficiul dezvoltării turismului din țara noastră.