Vila din imagine are un proiect deosebit, care o aseamana unei resedinte de lux a unui boss american. Am ales-o pentru ca are o istorie aparte, fiind printre primele case in stil occidental, construita acum zece ani in comuna Corbeanca. La acea data abia se ghicea potentialul ei; acum, zona este in voga. Terenurile, care se vindeau atunci cu 2-3 USD/mp, au ajuns astazi la 12-13 USD/mp si, pentru cele cu utilitati (cu puturi de apa, fose septice si cai de acces), in medie, la 30 USD/mp.
Cum piata s-a maturizat, agentiile imobiliare au disponibile nu doar oferte de terenuri, ci si de vile gata construite, fie dupa modele tip, in complexuri rezidentiale, fie individuale, unice ca arhitectura si design.
Ideala pentru petreceri cu sute de invitati
Spatii flexibile, pe o structura de rezistenta metalica, care ar putea fi recompartimentate sau modificate. O vila ideala pentru petreceri, intime – cu zece-cincisprezece prieteni – sau grandioase, cu 100-200 de invitati, spatiul interior fiind ca o imensa scena de prezentare, dupa model american. Si spatiul exterior este amenajat parca pentru a intari aceasta imagine – piscina este acoperita, iar gradina are alei largi, de promenada, si arboret prins in imagini de pictorial. In plus, asigura si o completa discretie: in fata curtii sunt plantati stejari mari, iar piscina este in spate. Sunteti o familie dinamica si sportiva? O astfel de vila este ideala. Pretul ei este insa foarte mare, pentru ca proprietarii, atunci cand cer 450.000 USD, vor sa includa si investitiile suplimentare, pe care le-au plasat in acest adevarat conac (constructiile anexe – in spate exista si un apartament pentru oamenii de serviciu, piscina si baia sa de serviciu, precum si gradina, a carei amenajare a costat mult, copacii fiind plantati cu macaraua, gata crescuti).
In Corbeanca sunt de vanzare si altfel de case. De la case tip, construite de cateva firme – al caror pret pleaca de la 100.000 USD, pentru duplexuri, la 200.000-300.000 USD, pentru cele care au teren mai mare, ce depaseste 1.500 mp. Acestea sunt adevarate domenii, amplasate de cele mai multe ori langa padure. Alte oferte, de case construite de proprietari in regie proprie, cu suprafete de aproximativ 150-250 mp, se gasesc de vanzare la preturi intre 150.000 si 400.000 USD. Casa prezentata are insa o suprafata de trei ori mai mare.    

Calificative

Suprafata: *****
Casa are 650 mp suprafata utila si este dispusa pe trei nivele, in jurul unei scari interioare de efect. La parter se afla un living de 100 mp, o biblioteca si un birou de 30 mp, iar la etaje cinci dormitoare, de circa 30 mp fiecare. Imobilul mai are trei holuri mari si terase exterioare ce-l inconjoara.

Lumina naturala: *****
Vila are la exterior o suprafata vitrata foarte mare si terase exterioare de jur imprejur la cele doua nivele superioare; camerele au ferestre mari, bine pozitionate.

Dotari: ****
Piscina acoperita, de 15 /4 m, cu o adancime de doi metri, in spatele casei, ce are amenajata o baie proprie in apropiere. Mai exista: trei garaje, centrala termica proprie, trei bai utilate, spalatorie, doua camere pentru haine, pardoseli de marmura si mocheta, geamuri de termopan cu profile din aluminiu; pentru o perfecta functionare, are insa nevoie de modernizarea sistemului electric si a instalatiilor sanitare.

Grad de intretinere a cladirii: ****
Cladirea a fost construita in 1991, dar are o structura de rezistenta puternica, din profile metalice, si este realizata din plansee de beton si caramida. Peretii sunt termoizolati cu polistiren.

Finisaje si atmosfera: *****
Vila arata la exterior si la interior precum resedintele de lux din filmele americane, numai ca nu este asezata pe un colt de stanca si cu vedere la ocean, ci intr-o oaza de verdeata.

Amplasament: *****
Ideal pentru o familie care iubeste natura si aerul curat. Corbeanca este o zona linistita, in plina dezvoltare, care are deja o aura de lux suprem. Aici se ajunge doar cu masina (circa 25-30 de minute de Piata Victoriei, Bucuresti). Drumul este asfaltat, iar vila are iesire directa la acesta.

Shopping: *****
In imediata apropiere nu are supermarket. Dar la sapte minute cu masina se afla Metro Otopeni si Prisma.

Raport pret-calitate: ***
Proprietarii cer 450.000 USD. Insa expertii spun ca un pret realist, la nivelul pietei, al unei astfel de vile, se afla in jur de 300.000 USD. Proprietarii ar putea obtine insa cat cer, pentru ca oferta este unica la spatii si calitate. Numai amenajarea gradinii dureaza sase-sapte ani si costa peste 50.000 USD.