Liderul Ungariei a precizat că se opune ferm sancțiunilor asupra Rusiei și a lansat un nou atac la liderii europeni. Aflat în vizită la Kötcsé, un sat situat în vestul Ungariei, în apropierea lacului Balaton, Orban a ținut un discurs anti-UE. Acesta a precizat că se va opune sancţiunilor UE pentru Rusia, în contextul războiului din Ucraina şi a precizat că „trebuie depuse eforturi pentru a preveni această situaţie”.

Războiul din Ucraina ar putea dura până în 2030

Orban susține că războiul din Ucraina ar putea dura până în 2030, iar Ucraina va pierde foarte multe teritorii. Acesta dă vina pe Occident, spunând că războiul ar fi fost unul local dacă nu ar fi intervenit.

Legat de sacțiunile împotriva Rusiei, Viktor Orban a explicat că „Europa se loveşte singură în picior”, iar criza energetică provocată de sancţiuni ar putea bloca până la 40% din industria europeană în această iarnă. Potrivit acestuia, adoptarea pachetului de sancţiuni împotriva Rusiei arată că Europa nu are un lider care să recunoască interesele continentului şi să acţioneze în consecinţă.

Viktor Orban vrea să blocheze sancțiunile UE împotriva Rusiei

Premierul ungar Viktor Orban a declarat, vineri, că se așteaptă ca iderii Uniunii Europene să înceapă discuțiile privind extinderea sancțiunilor împotriva Rusiei în toamnă. Cu toate acestea, Ungaria va încerca să blocheze acest demers.

Viktor Orban, un critic dur al sancțiunilor UE împotriva Moscovei din cauza invaziei din Ucraina, a făcut aceste remarci în cadrul unei întâlniri cu ușile închise cu membrii de partid din satul Kotcse, situat în vestul țării, săptămâna trecută.

Șeful de presă al premierului ungar a refuzat să comenteze întrebările Reuters cu privire la remarcile raportate, spunând că adunarea anuală a fost închisă presei.

Menționăm că Reuters nu a putut verifica în mod independent autenticitatea comentariilor atribuite premierului ungar Viktor Orban.

Citând surse anonime prezente la reuniune, RFE a relatat că Orban a declarat că perspectivele de a bloca o nouă prelungire de șase luni a sancțiunilor sunt slabe, dar și-a exprimat speranța că un nou guvern care urmează să fie format în Italia ar putea contribui la acest efort.

Aceasta părea a fi o referire la Giorgia Meloni, care va fi probabil următorul prim-ministru al Italiei după alegerile din această lună, al cărei partid, Frații Italiei, are legături strânse cu Orban.

Partidul ei s-a raliat la el joi, când Parlamentul European a votat cu 433 la 123 pentru a denunța „existența unui risc clar de încălcare gravă” de către Ungaria a valorilor fundamentale ale UE.