Compromisul la care s-a ajuns la summit-ul UE de cinci zile a fost apreciat de politicianul ungar de opoziție drept un succes istoric, un pas imens făcut spre Uniunea Statelor Europene, însă acest compromis nu dă prea multe motive de bucurie cetățenilor ungari, potrivit hirado.hu

Orbán a suferit din nou o înfrângere imensă

„Orbán a suferit din nou o înfrângere imensă”, a spus europarlamentarul, care a subliniat că Ungaria nu a obținut niciodată atât de puțini bani în raport cu bugetul total european.

Din cauza capacității slabe de promovare a intereselor, de care a dat dovadă premierul, Ungaria nu a primit nici un ban în plus, în timp ce alte țări, cum ar fi Polonia, Bulgaria, Cipru și Malta vor beneficia de sume mult mai mari.

Potrivit eurodeputatei, premierul a suferit un eșec și din cauza faptului că nu a reușit să îndeplinească condițiile stabilite de Legislativul de la Budapesta.

Klára Dobrev a amintit, drept exemplu, că finanțările europene pot fi retrase în viitor de Consiliul European, prin votul a 15 țări membre ale UE, dacă într-o țară nu sunt îndeplinite criteriile privind statul de drept.

Politiciana DK a mai subliniat: „Nouă, democraților europeni ne revine sarcina de a-l demite pe Orbán și de a reîntoarce Ungaria spre calea democrației europene”.