Cine va fi viitorul președinte al României?

Raluca Turcan, liderul PNL Sibiu și ministrul Culturii, afirmă că președintele PNL, Nicolae Ciucă, are toate șansele să fie o alegere de succes la alegerile prezidențiale, „nu doar pentru PNL, ci pentru România”. Totodată, Turcan consideră că fostul director al SRI, Eduard Hellvig, ar trebui să primească un loc pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare, în cazul în care și-ar exprima dorința de a reveni în politică.

În cadrul emisiunii „Insider Politic” difuzată sâmbătă la Prima TV, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a fost întrebată dacă Nicolae Ciucă va reprezenta o alegere de succes pentru PNL la alegerile prezidențiale.

Raluca Turcan a afirmat în cadrul emisiunii „Insider Politic” că Nicolae Ciucă este un individ cu o carieră profesională solid construită, cu valori fundamentale. Potrivit punctului său de vedere, Ciucă reprezintă un activ pentru politică, iar în calitate de președinte al partidului, cu condiția ca echipa PNL să se mobilizeze și să promoveze valorile susținute de liderul partidului, are șanse să fie un succes, nu doar pentru PNL, ci și pentru România. Turcan a adăugat că, în cazul în care fiecare membru al partidului se va uni în jurul strategiei asumate de PNL, partidul poate obține rezultate notabile la alegerile pentru Parlamentul European, chiar dacă acestea nu vor fi ușoare.

”Nicolae Ciucă este un om cu o carieră profesională foarte temeinic construită. E un om cu valori solide. Din punctul meu de vedere, este un asset pentru politică, iar ca preşedinte de partid, dacă echipa PNL se va mobiliza şi va reuşi să potenţeze valorile pe care le susţine preşedintele partidului, are toate şansele să fie o carte câştigătoare, nu doar pentru PNL, ci şi pentru România. Dacă fiecare om din partid se va uni în jurul strategiei pe care şi-o asumă PNL, partidul poate să facă o figură frumoasă la alegerile pentru Parlamentul European, cu toate că nu vor fi alegeri uşoare”, a spus Raluca Turcan, la Insider politic, potrivit news.ro.

Eduard Hellvig, în PNL?

Raluca Turcan a fost întrebată dacă fostul director SRI, Eduard Hellvig, ar putea deschide lista PNL la alegerile europarlamentare.

Raluca Turcan a explicat că nu poate afirma cu certitudine dacă îl vede pe Eduard Hellvig în fruntea listei sau nu, însă a subliniat că Hellvig a contribuit semnificativ la PNL înainte de a deveni director SRI. Turcan a adăugat că, în cazul în care Hellvig își dorește să revină în PNL, ar avea cu siguranță un loc și ar putea să contribuie în mod util la proiectul PNL. Ea a exprimat încredere în calitățile politice ale lui Hellvig și a menționat că acesta ar merita cu prisosință un loc în PNL, dacă ar decide să se întoarcă.

”Nu pot să spun dacă-l văd în fruntea listei sau nu, însă Eduard Hellvig este un om care a oferit foarte mult PNL înainte de a fi director SRI, şi, dacă îşi doreşte să revină în PNL, chiar are un loc şi chiar poate să ajute PNL, poate să fie de folos proiectului PNL. Cred în calităţile politice ale domnului Hellvig. Este un om care ar avea un loc binemeritat în PNL, în condiţiile în care îşi doreşte să revină”, a explicat Turcan.

Întrebată dacă îl vede pe Eduard Hellvig candidat la prezidenţiale, Raluca Turcan a răspuns: ”Nu e oportun să mă pronunţ eu dacă-l văd candidat la prezidenţiale. Ştiţi cum se spune: toţi avem în raniţă bastonul de mareşal”.