Luna trecută, Bulstrad a informat că intenţionează să preia controlul deplin la UBB-AIG într-o tranzacţie în valoare de 3,2 milioane de euro. 

Această achiziţie permite grupului VIG să-şi diversifice portofoliul din Bulgaria şi să-şi extindă potenţialul de vânzări. 

'Bulgaria este una din pieţele noastre cheie. Bulstrad a profitat de oportunitatea de a prelua UBB-AIG şi a-şi întări prezenţa pe piaţă. În plus, acest nou canal de distribuţie ne permite să accesăm noi segmente de clienţi, a declarat directorul Vienna Insurance Group, Peter Hagen. 

UBB-AIG este o companie care operează pe segmentul asigurărilor non-life. Compania a fost înfiinţată în 2006 de banca UBB şi în 2014 a înregistrat prime de 4,5 milioane leva (2,3 milioane euro) şi un rezultat net de 1,38 milioane leva (700.000 euro). Principalii acţionari ai UBB-AIG sunt National Bank of Greece şi AIG Central Europe & CIS Insurance Holdings. 

UBB este a treia mare bancă de retail din Bulgaria cu peste un milion de clienţi. În prezent, reţeaua sa de sucursale a ajuns la peste 200 de unităţi. Distribuţia de produse de asigurări se desfăşoară aproape exclusiv via reţeaua UBB. 

În România, VIG deţine companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă. 

AGERPRES


Te-ar putea interesa și: