O nouă autostradă în România! Trebuie să fie gata la finalul lui 2023

Asociația a scris că șantierul Autostrăzii A3 de la Nădășelu până la Zimbor „se conturează tot mai bine” iar mobilizarea este crescută treptat. Amintim că videoclipul poate fi vizualizat la finalul articolului. Filmarea începe de la capătul actual al A3 și continuă spre nord până la granița județelor Cluj și Sălaj.

„Șantierul Autostrăzii A3 de la Nădășelu (nordul Clujului) până la Zimbor (în județul Sălaj) se conturează tot mai bine. Constructorul UMB crește treptat mobilizarea și lucrează la excavații precum și la forajele fundațiilor structurilor”, scrie Asociația Pro Infrastructură pe Facebook.

UMB a câștigat licitația pentru 42 km din Autostrada Transilvania

Totodată, asociația respectivă a punctat că autostrada trebuie să fie gata la finalul lui 2023, conform contractului. De asemenea, potrivit celor scrise, stadiul lucrărilor este aproximativ 5%.

„Reamintim că UMB a câștigat licitația pentru 42 km din Autostrada Transilvania, lungime similară cu aceea executată de americanii de la Bechtel în urmă cu un deceniu. În prezent există autorizație de construire doar pe teritoriul județului Cluj, aproximativ 18 km. După finalizarea recentă a exproprierilor așteptăm cu interes proiectul constructorului și obținerea autorizației pe restul sectoarelor.

Autostrada trebuie să fie gata la finalul lui 2023, conform contractului, în acest ritm existând toate premisele ca termenul să fie respectat. Stadiul lucrărilor este aproximativ 5%. Filmarea începe de la capătul actual al A3 și continuă spre nord până la granița județelor Cluj și Sălaj”, scrie Asociația Pro Infrastructură în postarea respectivă.

Sursă foto: Dreamstime