Cu CV-1, rușii vor să concureze umăr la umăr cu producătorul american de mașini electrice Tesla, susțin reprezentanții concernului Kalașnikov.
Conceptul electric prezentat în Rusia are misiunea de a prezenta posibilitățile concernului Kalașnikov. Despre acest fapt sugerează însăși denumirea acestuia, „CV-1”, care este un acronim a Curriculum Vitae. La baza conceptului a stat liftback-ul Ij-2125 Combi, break-ul produs la uzina din Ijevsk până în 1997, dezvoltat, la rândul său, pe baza modelului Moskvich-412. Sistemul de propulsie electrică, însă, a fost dezvoltat în întregime de inginerii concernului Kalașnikov.
Producătorul nu oferă prea multe detalii despre propriul concept, dar a specificat, că motorul electric al acestuia este capabil să livreze până la 680 CP, fiind alimentat de la o baterie de 90 kWh, care-i poate asigura o autonomie reală de până la 350 km. Accelerația până la 100 km/h are loc în 6 secunde.

„Am fost inspirați de experiența liderilor pieței globale în dezvoltarea conceptului nostru”, se arată într-un comunicat de presă al companiei Kalașnikov.
CV-1 a fost prezentată publicului în cadrul formului de tehnică militară Army-2018, care se desfășoară la Moscova până pe 26 august.