În plus, responsabila pentru sănătate din cadrul executivului regional din Galicia, Rocío Mosquera, a arătat că în mai multe spitale au rămas internate 95 dintre răniţi. Toţi răniţii au fost identificaţi, a precizat ea. 32 de adulţi şi patru copii sunt în stare critică, a mai arătat ea.

Premierul spaniol Mariano Rajoy şi-a exprimat joi speranţa în stabilirea ‘cu cea mai mare repeziciune şi cu diagnosticul pe deplin corect’ a cauzelor accidentului de tren din Galicia, în care şi-au pierdut viaţa 78 de persoane şi alte zeci au fost rănite. Declaraţiile în acest sens au fost făcute în cadrul conferinţei de presă susţinute la sediul executivului regional din Galicia.

Deraierea trenului de pasageri este cercetată în cadrul a două anchete separate: una a autorităţilor judiciare şi alta a Ministerului spaniol al Dezvoltării, care include şi portofoliul transporturilor.

Ipoteza principală cercetată în cadrul acestor anchete este depăşirea limitei de viteză, întrucât la momentul accidentului trenul lua o curbă în care viteza maximă recomandată era de 80 de kilometri la oră. Potrivit informaţiilor apărute în presă, trenul ar fi mers, la momentul accidentului, cu o viteză de 190 de kilometri la oră. Cu toate acestea, prefectul de Galicia, Samuel Juárez, a negat, în declaraţiile făcute la postul public de televiziune, că ar fi existat vreo informaţie confirmată cu privire la viteza trenului.
<iframe width="640" height="480" src="//www.youtube.com/embed/oH_IjAxDwLo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

SURSA: Agerpres