Nebunia cumpărăturilor s-a mutat în spațiul virtual. Și nici nu-i de mirare: e mult mai ușor să ajungi seara acasă de la serviciu, să dai o raită virtuală prin magazine și să îți cumperi o bluză, o rochie sau o pereche de pantofi. Pare simplu, nu? Chiar este, până la momentul în care îți sosește coletul și constați că produsul achiziționat fie nu îți vine, fie nu este culoarea pe care ai comandat-o. Nu trebuie să te impacientezi. Iată cum poți renunța la contract și cum îți poți recupera banii în astfel de cazuri:

Nu trebuie să explici de ce nu-ți mai place produsul și nici nu ți se pot cere penalități dacă l-ai returnat așa cum l-ai primit. Dacă produsul vine cu defecte, firma de la care îl cumperi e obligată să ți-l repare sau să ți-l schimbe. Ca o măsură de precauție, salvează o copie a comenzii și confirmarea ei și fii atent/ă la costurile suplimentare.

Dacă ai cumpărat plătind online cu cardul și produsul are o problemă, chiar dacă magazinul nu vrea să îți returneze banii, poți apela la bancă. Dacă dreptatea e de partea ta, îți vei primi banii inapoi, indiferent ce părere are magazinul. Vorbim într-un cuvânt despre drepturi europene foarte puțin cunoscute de consumatorii romani. Dacă prestatorul îl depășește, îi poți mulțumi pentru ajutor, dar să îi spui că nu mai plătești factura. Dacă te afli în oricare dintre aceste situații, sună la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.