Ca să plătiţi online către ANAF, trebuie să vă autentificaţi pe site-ul ghişeul.ro.

„Primul pas este să vă faceţi cont pe ghişeul.ro. Pentru asta, aveţi nevoie de buletin şi de cardul bancar, pentru că la secţiunea 'Vreau Cont' veţi scrie CNP-ul, numărul cardului bancar şi adresa de e-mail, pe care ulterior veţi primi numărul de utilizator şi o parolă”, explică Laura Culiţă, reporter Digi24.

Cardul bancar trebuie să fie pe numele dumneavoastră și trebuie să vă asiguraţi că banca emitentă e una dintre cele nouă acceptate pe platformă. Puteţi plăti multe dintre taxele și impozite datorate Fiscului: de exemplu, impozite pe veniturile din activitaţile independente și contribuţiile sociale.

„Banii dvs. vor fi retraşi de pe card, ca la orice achiziţie făcută online. Dacă aveţi vreo nelămurire legată de plata către Fisc, trebuie să mergeţi la un sediu ANAF sau să-i întrebaţi pe cei de la ghişeul.ro”, relatează Laura Culiţă, reporter Digi24.

Dacă tranzacţia decurge bine, veţi primi o dovadă pe adresa de e-mail. Plata online durează câteva minute şi vă scuteşte de nervii şi timpul pierdut la sediile ANAF care, de multe ori, sunt supraaglomerate.

În total, în patru zile, ANAF a încasat 1, 42 milioane de lei din tranzacţiile făcute prin ghişeul.ro. Dările către Fisc pot fi achite şi cu cardul la ghişee.