Clipul video de mai jos reprezintă cel mai nou tronson de autostradă finalizat în România. Este vorba despre porțiudea autostrăzii A1, de la Deva la Simeria.
Clipul a fost realizat de Alex Pârva, utlizator al forumului specializat pe construcții și infrastructură skyscrapercity.com.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/TZhg0-7UP_E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat vineri deschiderea traficului pe varianta de ocolire Deva-Orăştie la standard de autostradă.
Traficul a fost deschis pe secţiunea Simeria-Deva, pe o porţiune de 14,8 kilometri, între km 17+700 – km 32+500 şi nodul rutier Simeria.

Această porţiune de autostradă este parte a tronsonului Deva-Orăştie, contract semnat în urmă cu doi ani. Constructorul este asocierea formată din JV STRABAG AG – SC STRABAG SRL- SC STRACO GRUP SRL.
Valoarea contractului este de aproape 178 milioane de euro, din care 133,4 milioane reprezintă contribuţia UE, iar 44,48 milioane de euro sunt fondurile alocate de la bugetul de stat, conform fişei tehnice publicate pe site-ul CNADNR.

Cu cei 14,8 kilometri deschişi traficului între Deva şi Simeria, România a ajuns să deţină o reţea de autostrăzi de puţin peste 530 kilometri. În luna octombrie, capital.ro informa că în acest an România ar putea ajunge la aproape 550 de kilometri de autostradă, însă planurile CNADNR au fost date peste cap.