Criza economică din Statele Unite se resimte. Aproape 24 de milioane de americani riscă să rămână fără mâncare, iar numărul continuă să crească alarmant de la debutul pandemiei de covid.

Banca de alimente și carantinele sociale sunt mai mult decât pline, iar cozile din fața acestora par că nu se mai opresc.

„E greu de crezut că în țara cu cele mai profitabile companii din lume, zeci de mii de oameni stau la coadă să primească de mâncare. La acest punct de donații din Texas, au venit într-o singură zi 25.000 de americani”, relatează postul CBS News, comentând imaginile surprinse în Texas.

Americanii au făcut și o serie de declarații extrem de îngrijorătoare. Unii susțin că nu au mai lucrat de aproape un an de zile, alții de câteva luni, iar pentru a-și găsi un nou loc de muncă este destul de dificil.

„Ceea ce văd eu e că suntem binecuvântați. Tuturor ne este greu. Este uimitor ce se întâmplă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să mă așez la coadă azi dimineață”, spune o femeie.

„Eu nu mai lucrez din decembrie”.

”Iar eu din martie. Și nu reușesc să mă angajez. Am rămas și fără ajutorul de șomaj. Pentru noi înseamnă foarte mult.

Avem mult de învățat din ceea ce ni se întâmplă”, sunt doar o parte din declarațiile făcute de americani.

Banca de alimente care îi ajută pe americani

Banca de alimente din Boston este în prezent singurul ajutor pentru americanii loviți crunt de pandemie. Aceasta donează săptămânal peste o tonă de mâncare, însă odată cu apropierea Zilei Recunoștinței, cererea este din ce în ce mai mare, iar situația vine deficil de gestionat.

Potrivit datelor, la o bancă de alimente din California, numărul solicitărilor a crescut cu 125%.

De cealaltă parte, însă, situația americanilor este fără precedent. Cei mai mulți spun că reușesc să își plătească facturile, dar nu le mai rămân bani și pentru mâncare.

În ceea ce privește pachetele cu mâncare oferite de Banca de alimente, acestea oferă alimente de bază precum cartofi, ceapă, ulei, făină, în total aproape 30 de kilograme de mâncare, dar și câte un curcan. Totuși, nu se știe însă cât timp vor mai fi resurse pentru a susține atâția americani nevoiași, potrivit CBS News.

„Este cea mai mare criză alimentară din istoria recentă a Americii. Situația este cât se poate de gravă. Dacă guvernul federal nu intervine semnificativ și rapid, vom avea de înfruntat o foamete cum n-a mai fost de la marea criză economică”, a mărturisit Joel Berg, coordonator ONG.