Statele Unite au anunţat în ajunul sărbătorii de Ziua Recunoştinţei, peste de 2.400 de decese asociate COVID-19 .În ţară s-au înregistrat totodată aproape 200.000 de noi cazuri de COVID-19. Aceasta a fost a doua zi consecutivă în care s-a depăşit pragul zilnic de 2.000 de decese. Ultima dată când numărul deceselor a depăşit 2.400 într-o singură zi a fost la începutul lunii mai, în plină criză sanitară în Statele Unite. Confruntate cu un nou focar de epidemie, care se află în faza „exponenţială” în SUA potrivit autorităţilor din domeniul sănătăţii, numeroase state au reimpus, una după alta, restricţii în pofida sosirii sezonului sărbătorilor de iarnă.

Thanksgiving-ul a fost anulat?

Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving) este o mare sărbătoare în SUA, pentru mulţi mai importantă decât Crăciunul, în care prietenii şi familiile se reunesc în jurul tradiţionalului curcan umplut. Fără a interzice deplasările, Centrele Americane de Prevenire şi Control al Bolilor (CDC) au cerut pentru prima dată americanilor să nu călătorească pentru această sărbătoare. Statele Unite, ţara cea mai afectată de pandemia de COVID-19 în cifre absolute, au înregistrat în total peste 12,7 milioane de cazuri şi 262.080 de decese.

OMS: Fără reuniuni ample!

Filiala regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru cele două Americi le-a recomandat locuitorilor de pe aceste continente să îşi amâne sau să îşi reducă participarea la reuniunile în masă pe durata apropiatului sezon al sărbătorilor de iarnă, întrucât numărul infectărilor cu noul coronavirus a început din nou să crească în această parte a lumii. „Nu este timpul pentru a găzdui niciun fel de reuniuni ample… în timpul unei pandemii, nu există un sezon al sărbătorilor lipsit de riscuri”, a declarat Jarbas Barbosa, directorul-adjunct al Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii (PAHO).

Ţările din cele două Americi au raportat peste 1,5 milioane de cazuri de COVID-19 în ultimele şapte zile, această cifră fiind cea mai mare de la declanşarea pandemiei, au transmis miercuri reprezentanţii organizaţiei menţionate. Creşterea rapidă a numărului de infectări a continuat în Statele Unite, iar fenomenul s-a accelerat în mai multe ţări de pe continentele americane.