Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a declarat, joi, că este adeptul menţinerii monopolului statului în ceea ce priveşte transportul de gaze naturale şi energie electrică.

„Sunt adeptul menţinerii monopolului statului în ceea ce priveşte transportul de gaze naturale şi energie electrică pentru a permite cu transparenţă şi aplicând un tratament nediscriminatoriu celorlalţi jucători din piaţă”, a declarat, Adriean Videanu, la o conferinţă privind finanţarea investiţiilor energetice.

Ministrul Economiei a precizat că ranforsarea sistemelor de control şi interconectărilor va fi o prioritate pe agenda Comisiei Europene (CE).

„În ceea ce priveşte realizarea interconexiunilor la nivelul Comisie Europene, ranforsarea sistemelor de control şi interconecatările vor fi o prioritate a comisarului european. Lipsa interconexiunilor duce la izolare. România va realiza interconectarea cu Bulgaria, cu R. Moldova precum şi cablul submarin care realizează interconectarea cu Istanbul. Discuţiile sunt avansate în privinţa cablului submarin şi anul acesta ar putea fi concretizate. În tot ceea ce înseamnă strategie energetică ranformarea sistemului national de transport reprezintă o prioritate”, a spus Videanu.

SURSA: Agerpres