AUR, în extaz după demiterea lui Voiculescu

Miercuri, 14 aprilie, copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu și a secretarului de stat din MS, Andreea Moldovan.

„Ne bucurăm că eforturile noastre, ale AUR, singurul partid de opoziţie, încep să dea roade. Nu suntem integral satisfăcuţi, întrucât era obligatorie şi demiterea sau demisia domnului Raed Arafat, care se face la fel de vinovat pentru bâlbâielile şi măsurile aberante, luate nu doar în ultimele luni, ci în ultimul an.

Mai mult decât atât, îl suspectăm pe domnul secretar de stat, şef al DSU, de intenţia de a submina economia naţională, întrucât toate măsurile dictate de domnia sa, în calitate de comandant al operaţiunii, au dus la un dezastru economic”, a declarat senatorul Claudiu Târziu.

Revocarea din funcție a lui Vlad Voiculescu

Preşedintele Iohannis a decis să semneze miercuri decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a lui Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății.

Anunțul revocării a fost făcut prima dată de către premierul Florin Cîțu. Potrivit acestuia, în urma unei discuții purtate cu președintele Klaus Iohannis, s-au înaintat documentele pentru revocarea din funcție a ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Acum, Iohannis a semnat decretul

Totodată, s-a decis și demiterea din funcție a secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan. Premierul a mai menționat că decizia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Cîțu, imediat după ce a luat decizia.

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin