Ministrul român al Finanţelor, Alexandru Nazare, are veşti bune pentru România! Germania, prin vocea lui Olaf Scholz, ministrul german de Finanţe, este alături de ţara noastră şi ne sprijină în vederea aderării la OCDE.

Discuţii despre despre stadiul implementării PNRR, precum și despre perspectiva economiilor europene în acest an

Cei doi oficiali au discutat joi seară, pentru a doua oară în acest an, a precizat demnitarul român într-o postare pe pagina sa de Facebook.

“Am discutat joi seară, pentru a doua oară de la începutul anului, cu ministrul german de finanțe, dl. Olaf Scholz despre stadiul implementării PNRR, precum și despre perspectiva economiilor europene în acest an, care stă în continuare sub semnul pandemiei Covid-19. Totodată, am reiterat solicitarea de sprijin în vederea aderării României la Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Consider că am făcut progrese semnificative și că suntem într-un stadiu avansat în ceea ce privește procesul de aderare, care trebuie să vină ca o recunoaștere clară a eforturilor României de până acum și sper ca acest lucru să se întâmple cât mai curând”, a scris Alexandru Nazare, vineri, pe pagina sa de socializare.

Germania susţine România noastră în vederea obținerii invitației de aderare la OCDE

Ministrul român de Finanţe a explicat că omologul său german şi-a exprimat susţinerea pentru aderarea României la OCDE, poziţia acestuia fiind “una pozitivă față de eforturile Românei din ultima perioadă”.

“M-a bucurat să constat că poziția ministrului german de finanțe este una pozitivă față de eforturile Românei din ultima perioadă, exprimându-și susținerea pentru țara noastră în vederea obținerii invitației de aderare la OCDE.

Totodată, dl. Olaf Scholz a menționat că statele membre trebuie să ratifice cât mai curând deciziile privind sistemul de resurse proprii în vederea accelerării procesului de operaționalizare a Mecanismului de Redresare și Reziliență la nivelul UE”, a mai precizat Alexandru Nazare.

Sursa foto: Dreamstime