Votul pentru reducerea bugetului Administrației Prezidențiale a fost unul deosebit. Mai exact, se pare că parlamentarii PSD s-au abținut la votul de luni seară, cu privire la amendamentul de reducere a bugetului Administrației Prezidențiale.

De menționat este faptul că, parlamentarii AUR au susținut în plen, la dezbaterea și votul pe anexe a proiectului legii bugetului de stat, un amendament privind reducerea bugetului Administrației Prezidențiale cu 1.256.000 de lei.

Tototdată, deputatul care a susținut amendamentul susținea că a venit timpul ca și Administrația Prezidențială să fie solidară.

„Dacă, așa cum a enunțat de mai multe ori, dl Președinte e solidar cu toți românii, hai să facem și Administrația Prezidențială să fie solidară”, a zis deputatul AUR care a susținut amendamentul.

În ceea ce privește voturile de luni seară, potrivit informațiilor, amendamentul a întrunit doar 45 de voturi pentru, 228 de voturi contra și 97 de abțineri. Abținerile au fost ale social-democraților.

Planurile AUR

De menționat este faptul că, deducerea bugetului Administraţiei Prezidenţiale şi al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării la nivelul anului 2018, a bugetului SRI şi SIE la nivelul anului 2019, dar şi scăderea cu 90% a finanţării partidelor politice au fost doar câteva dintre cele peste 230 de amendamente depuse de parlamentarii AUR la Legea bugetului de stat pentru anul 2021.

Amendamentele senatorilor şi deputaţilor AUR vizează şi suplimentări bugetare în domenii-cheie, precum cel al educaţiei, al sănătăţii, al agriculturii sau al tineretului şi sportului, precizează AUR într-o informare de presă.

Totodat, aceștia mai susțin că este nevoie să fie pus un punct în ceea ce privește risipa de bani.

“Trebuie să punem punct risipei de bani publici şi să acţionăm eficient în acele zone strategice pentru ţară. Românii sunt sătui să audă cum li se taie drept după drept, în vreme ce unii care conduc se lăfăie plătind în stânga şi în dreapta privilegii, ridicând paravane, protejându-şi viitorul financiar pe spatele celor care muncesc”, a declarat deputatul George Simion, copreşedinte AUR, citat în comunicat.

Sursa foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei