Victoria pentru Jeff Bezos, la o zi distanță după călătoria efectuată în spațiu. Amintim faptul că fostul CEO Amazon Jeff Bezos a devenit al doilea miliardar care a călătorit în spaţiu prin intermediul companiei pe care a fondat-o, zburând la bordul rachetei Blue Origin „New Shepard”, scrie jurnal.md. 

Înainte de zborul efectuat de miliardar, Blue Origin a deschis vânzările de bilete, Jeff Bezos declarând în conferinţa de presă de după zbor că firma se apropie deja de „100 de milioane de dolari în ceea ce priveşte vânzările de bilete”, notează AlephNews.

De menționat este faptul că, până în prezent nu este încă clar dacă Blue Origin a vândut sau nu bilete înainte de deschiderea oficială de marţi, 20 iulie.

Totuși, Bezos susține că cererea a fost foarte ridicată, adăugând că vor fi adăugate mai multe propulsoare pentru un zbor mai eficient.

Cât costă un zbor în spațiu 

„Cererea este foarte, foarte ridicată. Vom construi mai multe propulsoare pentru a zbura mai eficient, lucrând între timp la aspectele operaţionale ale companiei”, a declarat cel mai bogat om din lume.

Prețurile rămân însă un mister. Mai exact, nici Bezos, dar nici Blue Origin nu au dezvăluit până în prezent costurile locurilor din interiorul navei, care a călătorit la aproximativ 100 de kilometri deasupra suprafeţei Pământului.

Pe de altă parte, un loc la bordul New Shepard a fost vândut în cadrul unei licitaţii pentru 28 de milioane de dolari, însă câştigătorul a renunţat la oportunitate din cauza unor „conflicte privind planificarea evenimentului”.

Locul său a fost ocupat de olandezul Oliver Daeman, care, la doar 18 ani a devenit cea mai tânără persoană care a călătorit vreodată în afara Terrei.

În cadrul Virgin Galactic, un bilet către spaţiul cosmic costă 250.000, iar prețul  include şi echipamentul necesar misiunii. Amintim faptul că, fondatorul companiei, Richard Branson, a călătorit deja în afara Pământului pe 11 iulie.