Simona Halep s-a impus cu în fața Sofiei Kenin cu 6-3, 6-7 (5), 6-4.

“N-am nici cea mai vagă idee cum am reușit. Este greu să explic ce s-a întâmplat pe teren. Sofia Kenin este o jucătoare foarte bună. În setul 2 a fost mai buna ca mine, dar mă bucur că am câștigat. Am muncit mult. Mulțumesc celor care sunt în tribună, celor care au privit, întotdeauna mi-a plăcut să joc aici la Australian Open. Sper să joc mai bine în continuare”, a declarat Halep.

Sportiva noastră se simte bine la primul Grand Slam al anului 2019. Halep a început foarte bine primul set contra americancei. A avut 2-0, după care și-a păstrat avansul. Cu un joc sigur, fără greșeli, cu schimbări dese de ritm, Halep a câștigat primul set, fără emoții, scor 6-3. Cea mai bună jucătoare de tenis a lumii a izbutit și punctul setului, la scorul de 3-2, 15-0. 

Aflată la serviciu, Simona a servit destul de bine, numai că Kenin a replicat foarte bine și se părea că punctul este pierdut. Cu un efort extraordinar, Simona a ajuns la o diagonală, în dreapta, a salvat cu un lob, după care s-a luptat pentru a câștiga punctul. La un moment dat, Halep părea a fi fost prinsă pe contre-pied, dar cu un efort supraomenesc a izbutit un lung de linie, care a ridicat publicul în picioare, scrie digi24.ro.

Simona Halep s-a descătușat după 3 ore în care a așteptat să înceapă partida cu Sofia Kenin

Meciul Simona Halep – Sofia Kenin din turul al doilea de la Australian Open a început cu aproape trei ore întârziere. Programat inițial în jurul orei 06:00, ora României, duelul și-a consumat primul punct abia spre ora 09:00. O repriză de ploaie și un meci maraton au dat peste cap programul.

”Am fost pe locul 1 în trei ani, așa că nu mai contează clasamentul. Joc tenis pentru că îmi place, iar provocarea acum e să câștig fiecare meci pe care-l joc. Știu că asta e probabil imposibil, dar încerc să rămân cu acest gând și să dau tot ce pot. Însă pe ce loc sunt nu mă preocupă”, a declarat Halep, la conferinţa de presă care a urmat meciului din primul tur la AO.