Victor Stîngă este noul director financiar interimar al Revolut

Recent, Revolut l-a numit pe Victor Stîngă în funcția de director financiar interimar. Conducerea companiei dorește să îl plaseze pe acest post în mod permanent. Compania deținătoare a aplicației fintech are mulți angajați români în posturi importante.

Victor Stîngă, Revolut
SURSA FOTO: start-up.ro

Stângă a ajuns la funcția de director financiar interimar după ce s-a dovedit a fi un angajat de nădejde timp de 6 ani de zile. Știrea numirii sale a fost dată publicității pe surse prin publicația britanică Sifted.eu.

Mikko Salovaara, fostul directorul financiar al fintech-ului londonez, și-a dat demisia invocând motive personale. Deși compania analizează mai mulți candidați pentru postul de CFO permanent, Victor Stîngă are toate șansele de a-l ocupa.

În calitate de CFO interimar, românul are în responsabilitate semnarea conturilor viitoare ale Revolut pentru anul financiar 2022. Acest lucru se întâmplă după ce termenul limită de depunere a rezultatelor financiare a fost prelungit pentru Revolut pentru al doilea an consecutiv.

Se pare că întârzierea a fost cauzată de o întârziere a calendarului de audit pentru 2022. Auditorii au concluzionat că majoritatea veniturilor companiei din 2021 au fost „denaturate în mod semnificativ”, potrivit Sifted.

Compania îi susține pe angajații români

Victor Stîngă s-a născut în Bacău și a devenit parte din echipa Revolut în 2018. În prezent, el locuiește în Londra. Românul a fost recrutat chiar de către directorul general Nik Storonsky. La început, el ocupat postul care, pe plan intern, poartă numele de „fondator asociat”.

Potrivit publicației Sifted, Victor Stîngă are o vârstă de peste 30 de ani și a fost remarcat rapid, fiind avansat foarte repede. El a reușit performanța de a conduce departamentul de finanțe și strategie în cadrul echipei de planificare și analiză financiară în doar 3 ani de când s-a alăturat companiei.

El a primit o recunoaștere oficială în 2023, când a fost inclus în grupul select al 24 de „parteneri” ai Revolut.

Înainte de Revolut, Stîngă a avut doar 3 ani de experiență. El a fost consultant, respectiv analist pentru Capgemini și Amazon.

Alți români care fac parte din echipa Revolut sunt Lucian Ivan, Global Head of Talent Department, și George Urdea, antreprenor român stabilit în Anglia, angajat al companiei din 2021.