Premierul Victor Ponta a fost trimis joi în judecată, în stare de libertate, iar senatorul Dan Șova, în control judiciar, informează B1 TV.

Șeful Executivului este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălarea banilor și complicitate la evaziune fiscală.

Procurorii  DNA au dispus joi trimiterea în judecată, în stare de libertate a premierului Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor.

În același dosar senatorul Dan Șova a fost trimis în judecată, sub control judiciar, ca avocat coordonator al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații”, în prezent senator, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de: trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani.