"Din punctul meu de vedere, România nu poate să ratifice un acord aşa cum este ACTA decât în momentul în care acesta va suferi modificările necesare care sa garanteze libertatea şi garantarea drepturilor private ale fiecăruia dintre noi", a subliniat premierul Ponta. Acesta şi-a exprimat cu acest prilej dorinţa ca, în perioada următoare, noile tehnologii să poată fi folosite pentru o guvernare mai transparentă.

"Cred că marea problemă şi de fapt unul dintre lucrurile pe care le foloseam mereu în Opoziţie, era să acuz puterea că nu e suficient de transparentă. Acum, chiar mai repede decât mă aşteptam, îmi revine sarcina de a demonstra că exista un serviciu public mai transparent", a adăugat Victor Ponta.

În opinia premierului, ţările din regiunea Europei de Est au acelaşi potenţial în industria online, sau cel puţin egal cu cel al celorlalte ţări dezvoltate. În acelaşi timp, Ponta a arătat că este prezent la RoNewmedia ca o persoană "deja dependentă" de comunicare şi de internet.

"Dacă într-o dimineaţă, cineva mi-ar lua tableta şi telefonul mobil, chiar că nu aş putea să-mi îndeplinesc decât foarte puţine din sarcinile care îmi revin în baza noii funcţii", a spus premierul.

În ceea ce priveşte ocupaţia de blogger, Victor Ponta a spus că, dacă a devenit mai "leneş" în această privinţă, promite în continuare comunicare pe reţelele de socializare, atât în privinţa deciziilor pe care le va lua, cât şi pentru a recepta dorinţele celor care îl contactează în spaţiul virtual.