'Nu se schimbă cota unică de 16% şi nu prin Codul Fiscal (…) În baza strategiei fiscal – bugetare nu avem intenţia pentru 2015 – 2016 (…) în primul rând nu se pune problema renunţării la cota unică de 16%, nu este nevoie de noi taxe şi impozite. Obiectivul nostru este, în măsura în care vom continua trendul de colectare îmbunătăţită la buget, să putem de la 1 ianuarie 2016 să scădem TVA pentru produsele alimentare', a afirmat premierul.

Unul dintre obiectivele MFP pentru anul 2015 îl reprezintă finalizarea textului propunerii de Cod fiscal şi de Cod de procedură fiscală până în 15 februarie, după aceea punerea în dezbatere publică, iar în 15 martie trimiterea celor două coduri în Parlament pentru a fi dezbătute şi adoptate.

'Am discutat cu conducerea Ministerului de Finanţe să finalizeze textul propunerii de Cod fiscal şi Cod de procedură fiscală până în 15 februarie, după aceea vreau să fie puse încă o dată în dezbatere publică. Au fost discutate cu mediul de afaceri, cu diverse alte asociaţii reprezentative şi, în 15 martie, cele două coduri – fiscal şi de procedură fiscală – să fie trimise în Parlament pentru a fi dezbătute şi adoptate. Dacă reuşim să dezbatem şi să adoptăm în prima sesiune, până în 30 iunie, am avea pentru prima dată un Cod fiscal şi un Cod de procedură adoptate prin dezbateri cât mai detaliate şi cât mai serioase, prin consens politic, pentru că vreau să spun foarte clar: nu cred şi nu voi fi de acord ca acest Cod fiscal şi Cod de procedură fiscală să fie adoptate doar de majoritate şi minoritatea să se opună, pentru că mesajul este de instabilitate. Trebuie discutate în Parlament până când există o poziţie comună şi o poziţie consensuală, iar, de la 1 ianuarie 2016, noul Cod fiscal şi noul Cod de procedură fiscală, adoptate prin poziţii bipartizane, să dea un sentiment şi un sistem stabil pentru viitor', a mai spus Ponta.

SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: