Premierul le-a cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi liderului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, să le transmită secretarilor generali ai celor două Camere ale Parlamentului să se descurce anul viitor cu aceleaşi sume alocate la bugetul din 2012.

"Toţi parlamentarii noştri trebuie să ştie, şi vă spun de pe acum, dl Zgonea, dl Ilie Sârbu, să anunţaţi secretarii generali ai celor două Camere, anul viitor bugetul este identic cu cel din 2012. Nu-l mărim pentru că avem mai mulţi parlamentari, pentru că lumea nu ar înţelege acest lucru şi nu ar fi corect. De aceea, mai tăiaţi salariile, mai tăiaţi suma forfetară, mai tăiaţi alte cheltuieli, important este că bani în plus nu sunt pentru anul viitor doar pentru că-s mai mulţi parlamentari. Şi aşa că sunt mai mulţi parlamentari e un lucru rău. Le mai dăm şi mai mulţi bani, chiar că oamenii vor avea ceva împotriva Parlamentului. Cei doi secretari generali să se descurce, ăştia sunt banii, alţii or să fie în plus", a spus preşedintele PSD.

El a avut un mesaj şi pentru aleşii locali:

"Pregătim bugetul pentru 2013 – 2016, în ideea formării în viitor a regiunilor ca structuri administrativ-teritoriale. Sunt dispus şi îmi doresc cât mai multe atribuţii către regiuni. Guvernul trebuie să păstreze apărare, justiţie, politică externă, şi să păstreze legiferarea şi controlul. Noi legiferăm, noi controlăm. Dar să veniţi toată ziua la Bucureşti, să vă dăm bani pentru drumuri, (…) ăsta a fost sistemul centralist corupt al PDL şi cred că acum cu această majoritate să-l schimbăm", a precizat premierul Ponta.
Sursa: Agerpres