Victor Ponta era la un pas să iasă din politică, dar a reușit în cele din urmă să-și fondeze propriul partid și să și aducă oameni puternici lângă el. Corina Crețu, actualul comisar european pentru Dezvoltare Regională, va deschide lista pentru Pro România la alegerile europarlamentare și ar putea candida și la prezidențiale. O altă variantă prezentată de fostul premier este Sorin Cîmpeanu, care n-ar avea nicio șansă totuși în lupta cu Iohannis, Tăriceanu sau Dragnea.

Victor Ponta este de părere că dacă o să apară un al patrulea candidat nou, acesta va fi câștigător. Conform surselor Capital, în momentul de față se analizează aruncarea în luptă a unui nume surpriză, cu un profil curat. Nici Gabriela Firea nu pare să fi renunțat la visul prezidențial, iar sondajele îi sunt favorabile. Aceasta se clasează pe locul 1 în topul încrederii, confor CURS.

„Cred că sunt deja trei candidați știuți: domnul Iohannis, domnul Dragnea și domnul Tăriceanu. După 26 mai vom anunța și noi candidatul Pro România, care va fi o persoană de centru-stânga, pro europeană.

Am văzut că domnul Dragnea este într-o campanie în Moldova, mai mult prezidențială. Domnul Tăriceanu își dorește să candideze, domnul Iohannis la fel… Dacă rămân acești candidați, nu cred că avem surprize. Dacă apare un al patrulea, proaspăt, nou, eu cred că îi bate pe toți trei”, a spus Victor Ponta, prezent în emisiunea Andreei Crețulescu, de la România TV.