Fostul premier a mai avut manifestări de mahala și în trecut. Acesta l-a făcut nesimțit pe Emil Boc și proastă pe Viorica Dăncilă, în contextul în care deținea o funcție publică incompatibilă cu astfel de declarații. Jignirile și îndemnarea românilor spre agresivitate și răutate pare politica pe care Ponta vrea să meargă cu partidul său, Pro România. Interesant ar fi aflat cum se poziționează consilierii lui în acest context, cum ar fi generalul Silviu Predoiu, fost șef la SIE. Oare ei nu se simt rușinați că se afișează cu astfel de personaje, care se degradează de o lună la alta?

Mai mulți social democrați care trecuseră la Pro România au părăsit partidul reproșându-i fostulului premier comportamentul halucinant și lipsa de caracter. Printre aceștia Mihai Tudose și Georgian Pop.

Victor Ponta se declară foarte supărat că Guvernul a trecut o ordonanță pe sănătate prin care de acum pacienții vor putea beneficia GRATUIT de servicii medicale de urgență, fie că ajung în spitalele de stat, fie în cele private. Așadar, în sfârșit banul urmează pacientul și nu interesele politicienilor, care tot timpul se tratează în afara țării.

Culmea este că primele demersuri în a introduce clinicile private în ecuația decontării publice a fost realizată în timpul guvernării Ponta de către ministrul Sănătății de atunci, Nicolae Bănicioiu. Acesta a permis atunci ca bolnavii de cancer să beneficieze de radioterapie decontată de stat și la clinicile private. Listele de așteptare erau foarte lungi și nu exista nicio soluție. De altfel, situația este dramatică și astăzi, chiar și cu introducerea câtorva clinici în programul de radioterapie.

Înainte să pice Guvernul, PSD dăduse o ordonanță prin care introduseseră coplata fără limite inclusiv la analizele medicale de care pacienții beneficiau gratuit până acum. PNL a corectat acest lucru, iar de aici doar un pas până la linșajul public la ministrul Sănătății, Victor Costache.