El a precizat că a făcut lansarea "Angajamentului pentru România" la Cluj pentru că acesta este locul în care oamenii au fost cel mai crunt dezamăgiţi de PDL.

"Angajamentul pentru România trebuie să fie un angajament direct, clar, sincer al nostru al celor care intrăm în bătălia pentru ca anul viitor să fie anul victoriei. O să întrebe foarte multă lume de ce aici la Cluj lansăm angajamentul pentru România şi de ce acum, cu o zi înainte de Ziua Naţională. Aici la Cluj în capitala Transilvaniei, pentru că Transilvania este locul în care oamenii şi-au pus cele mai mari şanse în Traian Băsescu şi în PDL şi este locul în care au fost cel mai crunt dezamăgiţi de Traian Băsescu şi de PDL (…) Era absolut necesar să lansăm acest angajament în primul rând ca un angajament al Uniunii pentru Transilvania. Pentru că dacă vom câştiga în Transilvania vom câştiga în toată România", a spus Ponta în discursul său, ţinut miercuri la Cluj-Napoca.

Liderul USL a mai spus că şi în 2009, când bucureştenii care fuseseră şi ei înşelaţi de Traian Băsescu, l-au respins, ardelenii tot l-au susţinut pe actualul preşedinte al României datorită unei încrederi care îi caracterizează.

"Aici la Cluj şi aici în Ardeal buba şi infecţia PDL au izbucnit în ultimele zile şi în ultimele săptămâni cu o violenţă incredibilă, şocantă pentru o parte a românilor mai puţin obişnuiţi cu o mizerie atât de mare din partea celor în care ei au avut încredere. Nu doar cazurile de corupţie de la Cluj. Uitaţi-vă în toată Transilvania. Vă rog să vă uitaţi la Botiş de la Bistriţa, la Man de la Maramureş, la Falcă de la Arad, la Scripcaru de la Braşov. Cred că oamenii din Transilvania îşi dau seama acum că au fost minţiţi şi înşelaţi de un individ, Traian Băsescu, fără scrupule, un individ care îşi urăşte ţara şi de un grup de oameni care iată îşi arată adevărata faţă", a spus Ponta.

Acesta a mai menţionat că trebuie ca USL să le arate românilor cu ce oameni vin pentru a-i pune în locul celor care i-au dezamăgit şi care trebuie să fie corecţi şi competenţi, deoarece acestea sunt cele mai importante calităţi ale celor care guvernează România în acest moment.

"Nu pot să-i jignesc vreodată pe oamenii din Ardeal care ne-au reprezentat comparându-i cu cei de acum. Pot să-l compar pe domnul profesor Marga cu Funeriu? Sau pe Ioan Rus cu Traian Igaş? Nu pot să-i jignesc vreodată în acest fel, dar cred că USL trebuie să facă mai mult decât să constate dezamăgirea şi dezgustul Transilvaniei. Trebuie să vină cu oameni credibili, care să facă cinste Ardealului", a spus Ponta.
Sursa: Agerpres