În această dimineață, Victor Ponta a oferit noi detalii despre activitatea guvernamentală și situația economică a țării. Fostul premier susține că măsurile anunțate de Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, îi aduc aminte de anul 2010, perioada în care „Basescu a anunțat tăierea salariilor și pensiilor și mărirea TVA”.

„Când am auzit ieri anunțurile făcute de Eugen Teodorovici am avut senzatia că retrăiesc ziua din 2010 în care Băsescu a anunțat tăierea salariilor și pensiilor și mărirea TVA / același gol în stomac pentru că știu că măsurile anunțate în panică și fără nicio strategie vor face mai mult rău decât bine,” a declarat Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult de atât, fostul premier a comentat fiecare măsură anunțată de de Teodorovici, scoțând în evidență efectele negative pe care le provoacă. Victor Ponta vorbește despre măsurile îndreptate contra bugetarilor și pensionarilor și anunță desființarea de facto a pilonului II de pensii:

1. Pensiile nu se mai indexează ( conform legii) de la 1 Ianuarie-ci de la 1 Septembrie ( dacă atunci or fi bani ) / din Ianuarie până în Septembrie pensionarii vor mânca mai puțin, vor sta în frig în casă și nu vor mai cumpăra medicamente!

2. Bugetarii nu mai primesc bani pentru orele suplimentare și muncă în timpul zilelor libere-deci nu mai așteptați să vină SMURD, nu mai îi certați pe medici sau profesori că nu stau peste program , nu vă mai duceți degeaba la primării sau autorități publice

3. Pilonul 2 de pensii private ( la care cotizăm toți cei mai tineri sub 46 de ani) practic se desființează-din moment ce poți să îți retragi banii oricând nu se va mai susține ca sistem / iresponsabilii de la Guvern sa bucură că fac economie la ceea ce trebuiau să plătească ca și cotizație pentru bugetari-dar ne lasă pe cei mai tineri în viitor fără o șansă adevărată de a avea o pensie ( dacă ne bazăm pe Olguța și Teodorovici pentru pensia noastră înseamnă că suntem la fel de iresponsabili), avertizează Victor Ponta.