Şeful Executivului a vizitat sâmbătă Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, însoţit de consilierul de stat Vasile Cepoi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi de preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, ocazie cu care a mulţumit tuturor celor care s-au îngrijit de reabilitarea şi modernizarea acestei unităţi spitaliceşti.

”Îi felicit pe toţi cei care au sprijinit realizarea acestui spital. E meritul tuturor celor care au reuşit să convingă diverşi miniştri şi guverne ca să aloce fonduri. Pentru viitor, nu doar de tomograf e nevoie la Suceava. Spitalul va fi inclus într-o reţea strategică de spitale. Vrem să investim însă şi în medici tineri. E extrem de important ca spitalul să fie la un standard înalt. (…) Am fost cel mai bun ministru al Sănătăţii pentru că nu am făcut nimic rău. Susţin şi ideea unui spital municipal la Fălticeni, dar în complementaritate cu Spitalul Judeţean Suceava. Zona Moldovei poate fi acoperită cu unităţi de mare performanţă. (…) Pentru orice medic e important cum arată locul unde lucrează. (…) Un buget decent care să asigure o funcţionare normală pe tot parcursul anului e semn de responsabilitate. (…) Cine nu are şcoală şi spital e o ţară condamnată”, a spus Ponta.

Totodată, el a dat asigurări că zona de achiziţii şi aparatură va intra în noua reglementare a achiziţiilor centralizate.

”Va însemna o economie pentru dumneavoastră. Mă bucur că văd şi aici, la Suceava, un spital normal. Aşa ar trebui să arate spitalele dacă suntem ţară europeană. Vă rog să luaţi cât mai mulţi medici şi asistenţi tineri şi să îi convingeţi să rămână aici, fără a jigni nicio generaţie. Am reuşit să schimbăm regula de 7 – 1 pentru angajările în sănătate şi am deblocat în acest an aproape trei mii de posturi. Va trebui să găsim şi modalitatea de a-i plăti corespunzător”, a susţinut Ponta.
Sursa: Agerpres