Acesta susține că noile taxe anunțate de Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, nu vor face decât să se întoarcă împotriva cetățenilor:

4. Să fixezi prețul la gaze prin decizie a Guvernului mergea pe vremea lui Ceaușescu / acum suntem într-o piață europeană deschisă și nimeni nu știe care vor fi efectele / pe ruși îi doare în cot de deciziile Guvernului pentru că ei ne vor vinde doar la prețul internațional / dar în felul acesta dai o lovitură formidabilă celor doi producători interni-Romgaz și Petrom ( la ambii Statul este acționar, de la aceștia Guvernul încasează dividende și sunt oricum printre cei mai mari plătitori de taxe și impozite la Buget). Singura măsură posibilă și inteligență era o subvenție socială pentru prețul la gaze data țintit acelor persoane care au venituri mici / asta era o măsură social democrată / dar noi avem un guvern de marionete!

Despre taxa suplimentară pentru bănci, Ponta declară că aceasta va fi resimtiță tot de persoanele fizice și juridice care vor împrumuturi, prin modificarea clauzelor contractuale:

5. Taxa pe “lăcomia bancară” este un populism sulfuros-băncile își vor recupera această pierdere de la firmele și persoanele cărora le dau credite / în plus băncile din România pot să nu mai dea împrumuturile de care Guvernul are nevoie ca să finanțeze deficitul bugetar ( circa 6 miliarde de euro) și să rostogolească datoria publică-sau vor mării dobânzile pe care o să le plătim și noi și copiii noștri mulți ani de acum încolo. Să afirmi la televizor că taxezi o bancă în funcție de ROBOR ( un indicator care NU este stabilit de respectiva bancă) este un semn clar că ori nu ai habar despre ce vorbești ori prostești lumea cu intenție.

Nu în ultimul rând, liderul Pro România susține că fondul pentru Dezvoltare nu va fi decât un nou instrument prin care primarii pot fi șantajați:

7. Fondul pentru Dezvoltare și Investiții anunțat de Dragnea în Euro și de Dăncilă în lei : un nou instrument de șantajat primarii de la comune și orașe mici / banii se dau însă împrumut-îndatorează localitatea pe mulți ani de acum încolo / banii pe care îi dau Dragnea și Dăncilă sunt acel “buffer” de care nu s-a mai atins niciun guvern după 2008 = rezerva de bani din Trezorerie care trebuie să asigure în caz de criză plata salariilor și funcționarea instituțiilor pe timp de 3-4 luni / când vine noua criză financiară în România cămara umplută cu greu va fi goală și punem lacătul pe Statul Român,” a conchis fostul prim-ministru.