La întâlnirea de la Palatul Regal din Riad, prim-ministrul român a fost însoţit de miniştrii Economiei, Mihai Tudose, Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, de secretarul de stat în MAE pentru analiza politică şi relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, şi de fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu, în prezent consilier pe probleme de apărare şi securitate al premierului.

Vizita în Arabia Saudită reprezintă o etapă importantă în planul relaţiilor bilaterale, fiind prima vizită a unui prim-ministru român de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu această ţară, în urmă cu 20 de ani.

Potrivit MAE, volumul schimburilor comerciale dintre România şi Arabia Saudită a fost anul trecut de circa 400 de milioane de dolari.

Comunitatea română din Arabia Saudită este alcătuită din circa 450 de persoane, în general românce căsătorite cu localnici sau cu străini aflaţi temporar în Regat, precum şi cetăţeni care îşi desfăşoară activitatea în această ţară, în baza unor contracte individuale sau încheiate prin companii străine. AGERPRES