Fostul premier Victor Ponta abia aşteaptă momentul în care actualul ocupant al fotoliului de la Palatul Victoria, Ludovic Orban, va fi dat jos din fruntea Guvernului. Într-o intervenţie la Antena 3, Ponta spune că Orban trebuie aduc imediat în faţa Parlamentului şi înlăturat prin moţiune de cenzură. „României i-a ajuns să fie condusă de politruci ca Orban și Cîțu”, a spus Ponta, care a lăudat în schimb activitatea Parlamentului, căruia Guvernului nu i-a pus decât beţe în roate.

„Cred că Orban e o cauză pierdută. Ar trebui adus din nou în fața Parlamentului să îl dăm jos prin moțiune de cenzură. Cred că României i-a ajuns să fie condusă de politruci ca Orban și Cîțu.

Dacă ar fi moțiune de cenzură, aș vota mâine. Chiar și azi.

Parlamentul a făcut o treabă foarte bună. Toate propunerile bune făcute de Parlament au fost contestate la CCR de PNL. Ludovic Orban nu e nici măcar dictator, e ceva ridicol”, a declarat Victor Ponta pentru Antena 3.

Klaus Iohannis critică în schimb Parlamentul în termeni foarte duri

Pe de altă parte, preşedintele Iohannis a criticat dur Parlamentul în conferinţa de presă pe care a susţinut-o marţi.

„Nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngrădirea epidemiei. Avem un contra-exemplu mare, cât Casa Poporului: Parlamentul. Și modul în care unele partide și unii lideri înțeleg să folosesc acestă nenorocire pentru câștig electoral. În Parlament am văzut un spectacol ciudat, sinistru, un festival deplorabil, instrumentat de aceiași politicieni care și înainte de criză au avut un comportament nociv și demagogic, oamenii care au lăsat România fără bani.

Banii românilor au fost risipiți de guvernele PSD-iste, în loc să fie investiți unde aduceau câștig pentru toată țară. E trist că după ani și ani de guvernări pesediste să ne găsim în față unei epeidemii cu stocurile goale și tot aceiași pesediști să strige în Parlament că eu și guvernul nu facem ce trebuie. Este ceva jalnic”, a declarat şeful statului.