Omul de afaceri Ştefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă din Moldova, a pornit o nouă iniţiativă, de data aceasta una caritabilă. Antreprenorul și-a propus să strângă 100.000 de euro în zece zile pentru a construi 3 secții de pneumologie la Suceava, Fălticeni și Rădăuți.

Jurnalistul Victor Ciutacu, care l-a criticat în trecut pe Mandachi pentru metrul său de autostradă, s-a alăturat de această dată iniţiativei. El a postat un videoclip pe YouTube pentru a promova aceasta iniţiativă, dar şi pariul pe care l-au pus cei doi.

„Nu cred, cât se poate de sincer, că resursele de generozitate ale poporului român mai sunt valabile. A trecut sărbătoarea, Paștele, am fost mai buni, mai darnici, mai impresionați de drama celor loviți de Coronavirus, am serioase îndoieli că o să reușești să-ți atingi următorul target”, a declarat Ciutacu în videoclip.

„Fii atent, Victor. Facem pariu că strângem 100.000 de euro în 10 zile?”, i-a răspuns afaceristul.

„Nu știu dacă ești în stare, dar dacă te prinzi, dă-i bătaie. Hai la treabă”, a replicat prezentatorul de la Romania TV.

În ce constă pariul pus de Victor Ciutacu şi Ştefan Mandachi?

Afaceristul moldovean l-a provocat pe Victor Ciutacu: “Dacă nu strângem suma asta, eu merg de la Suceava la Fălticeni pe jos. Dar dacă reușim s-o strângem, tu îți lași mustață o lună de zile, faci școala de șoferi, îți iei permisul de conducere ca să poți să circuli pe autostrada de un metru șî tu.”

Ulterior, Victor Ciutacu a mai postat un mesaj şi pe Facebook, în care îi îndemna pe români să doneze “pentru Suceava, ca să-nvie din morţi” sau pentru celelalte două oraşe.

“Ne certăm și ne provocăm reciproc pe-o sută de mii de euro. Pentru Suceava, ca să-nvie din morți. Că tot Bucovina era lerusalimul României. Dacă voi vreți neapărat să mă vedeți cu mustață, cioc sau la volan, pe centimetrii mei de autostradă, ajutați-l pe moldovean să-și facă talentul. Dacă nu vă mai ține punga sau v-a lăsat generozitatea pe jantă, maratonul se mută la Fălticeni. Contorizarea începe de mâine și durează IO (zece) zile”, a scris jurnalistul pe pagina sa de socializare, potrivit romaniatv.net.