Iniţial, pe 30 iunie, Victor Becali a primit o decizie favorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 4, însă procurorii DNA au făcut contestaţie, admisă miercuri de Tribunalul Ilfov. 

Tribunalul a stabilit că Victor Becali poate face o nouă cerere de eliberare condiţionată în noiembrie 2017. 

"În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cpp raportat la art.587 alin.1, 3 Cpp, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Desfiinţează sentinţa penală nr.1706 din 30.06.2017 dată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în soluţionarea dosarului penal nr.14518/4/2017 şi pe fond, rejudecând, respinge propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Becali Victor, în prezent deţinut în cadrul Penitenciarului Jilava, ca nefondată. Fixează termen de reiterare la 16.11.2017", se arată în decizia instanţei. 

Victor Becali a fost condamnat definitiv în martie 2014 la patru ani şi opt luni de închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc. În prezent, doar Victor Becali şi Cristian Borcea se mai află în detenţie, restul fiind eliberaţi condiţionat. 

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind "spălaţi" prin intermediul unor firme off-shore. 

Victor Becali mai are o condamnare de 5 ani şi 8 luni închisoare, în dosarul mituirii fostei judecătoare Geanina Terceanu, însă decizia în acest caz nu este definitivă. 

AGERPRES