Ce a declarat Aurelian Bădulescu

„Au venit şi mi-au înmânat citaţia, astfel că am fost înştiinţat că am fost chemat la DIICOT în cauza cercetărilor din 10 august mâine la ora 10.00. Din câte observ, DIICOT se grăbeşte să lămurească lucrurile, ceea ce mă bucură foarte tare, pentru că este momentul să vedem cine şi cât a fost implicat în evenimentele din 10 august. (…) Declaraţia mea de mâine va aduce noi lămuriri privind evenimentele din 10 august. Am calitate de martor”, a afirma Aurelian Bădulescu miercuri, potrivit news.ro .

Acesta a venit cu detalii și înainte de a intra la audieri.

„Cu siguranță discuția de astăzi va aduce multe noutăți în acest dosar, iar declarația pe care o voi da atunci când va ajunge în instanță acest dosar va lămuri întru totul cine și ce și-a dorit să se întâmple la 10 august. (…) După ce voi da declarație în fața procurorilor o să fac, de fapt, ceea ce a îndemnat și președintele acestei țări, respectiv o justiție publică. Adică să cunoască oamenii cine și ce i-a adus ca ei să sufere, pe de o parte, și jandarmii să tragă pe altă parte”, a declarat Bădulescu, la sediul parchetului.

Bădulescu a fost audiat şi în februarie

În legătură cu evenimentele din 10 august 2018, de la protestul desfăşurat în Piaţa Victoriei, Vicepremierul Capitalei a fost auditat și în februarie.

”Le-am explicat procurorilor că am obosit pe stradă oamenii să mă facă parte a anumitor evenimente care s-au întâmplat în acea zi. Trebuie lucrurile să fie puse în ordine şi atunci cred că aceste declaraţii sunt binevenite şi nu fac decât să lămurească cursul anchetei”, a declarat atunci Aurelian Bădulescu, la ieşirea de la Parchet.

Viceprimarul a reiterat ideea că a afirmat că ar fi minţit anterior la audierile pe tema violenţelor din 10 august ca un vector de atragere a atenţiei, potrivit sursei menționate.

„Chestiunea cu minciuna este legată de o metaforă, sau un vector de atragere a atenţiei. (…) Trebuie să avem puţină răbdare, să lăsăm organele de urmărire penală să-şi facă treaba şi să înţelegem cu toţii ce s-a întâmplat atunci. Ceea ce am pus la dispoziţia procurorilor a fost ceea ce ştiau, dar am nuanţat în aceste ore de audiere elementele care duc spre atragerea răspunderii anumitor evenimente sau înţelegerea anumitor moduri în care s-a acţionat în acea seară”, a mai spus Bădulescu.

Bădulescu a declarat că a minţit la precedentele audieri în legătură violențele de la protestul din 10 august 2018.

El a precizat că va completa declaraţiile date deja şi a distribuit jurnaliştilor pagini pe care era tipărit articolul din Codul Penal referitor la comunicarea de informaţii false.