"ALDE, şi prin vocea preşedintelui Călin Popescu-Tăriceanu, militează pentru statul de drept şi pentru păstrarea atribuţiilor şi drepturilor fiecărei puteri în stat, deci, ca atare, prezumţia de nevinovăţie funcţionează în România şi trebuie să ţinem cont de ea, indiferent la ce persoană facem referire. Aşa că, în spiritul legii şi în apărarea ei, cred că trebuie să vedem mai întâi ce se va întâmpla şi să lăsăm justiţia să îşi facă treaba, iar noi să ne vedem de guvernare. Mie îmi pare foarte rău că nu există, poate, o comunicare suficient de mare, pentru că dacă Guvernul PSD-ALDE a reuşit să ţină acasă medicii şi asistentele, cadrele sanitare în general, dacă a reuşit să ia măsuri fiscale ce au dus la cea mai mare creştere economică a României din Uniunea Europeană, dacă luăm măsuri ca să încurajăm munca şi nu nemunca, atunci aceste lucruri ar trebui promovate", a afirmat Graţiela Gavrilescu. 

Potrivit vicepremierului, ţinta Guvernului PSD-ALDE este de a absorbi cât mai mulţi bani europeni. În acest sens, la toate deconcentratele Ministerului Mediului execuţia bugetară trebuie făcută "ca la carte", dar nu se va primi niciun ban în plus pentru alte activităţi care nu pot fi finanţate din fonduri europene, dacă Agenţiile de protecţia mediului din ţară nu vor face proiecte, iar acest lucru se întâmplă în toate celelalte ministere. 

În plus, Ministerul Mediului, prin Agenţia Naţională de Protecţia Mediului, a emis, în şase luni, toate autorizaţiile pentru autostrăzile care urmează să se construiască în România, iar Guvernul prin Compania Naţională de Autostrăzi a început licitaţia pentru anumite tronsoane.