"Acum vreau să facem nişte exerciţii foarte simple, pe baza unor studii pe care le-am făcut de-a lungul timpului şi pe care le vom face şi acum, o să luăm marile necazuri ale oamenilor, de pildă umblatul pe la ghişee. Vom accelera în acest an construcţia ghişeului unic. (…)Un lucru care mi se pare o mare probă şi nu ştiu dacă o să rezolvăm anul aceasta, dar anul acesta este principalul meu scop, să dispară ştampila", a spus Dîncu, la Realitatea Tv. 

El a arătat că s-au cheltuit milioane de euro pentru fiecare domeniu al instituţiilor din administraţia publică pentru a se crea servicii electronice, baze de date, dar nu sunt interconectate. 

"Prin sisteme de siguranţă electronică putem să facem semnătură electronică şi nu ai nevoie de ştampilă. Ştampila astăzi cu fotoshopul poate fi făcută perfect. Pe de altă parte ştampila este semnul puterii. (…) Cine pune semnătura pe ştampilă este şeful. Aici este şi o chestiune care ţine de un sistem de dominaţie. 
Cred că acesta este deja un scop, am pus deja un comitet care să se ocupe de chestiunea aceasta. Avem o echipă să vedem cum eliminăm hârtii. (…) Hai să vedem câte din avize pot fi eliminate", a mai spus Dîncu.

Sursa: Agerpres