"Nu face parte acest lucru din proiectul meu. Când am venit în acest guvern, am lăsat foarte multe lucruri care ţin de valorificarea unei perioade de vreo cinci ani de libertate în afara politicului, pe care am avut-o de a scrie. Am lăsat patru cărţi în fază aproape finală. Vreau să mă întorc la lucrurile mele şi nu-mi doresc să fac parte din următorul guvern", a declarat Dîncu, întrebat dacă i-ar plăcea ca după alegerile parlamentare să facă parte din noul guvern care se va forma.

Oficialul a afirmat și că sistemul medical din România nu se poate schimba "peste noapte", el adăugând că apariţia unei noi crize similare cu cea a dezinfectanţilor diluaţi este "probabilă". 

"E probabil. Asemenea crize pot să apară pentru că sistemul nostru medical are probleme în acest moment. (..) Marea problemă suplimentară pe care o poţi crea ca guvernant, de exemplu, e să nu recunoşti problemele şi dacă nu le recunoşti, nu o să le poţi nici trata", a declarat duminică Dîncu, la Digi 24, întrebat dacă este probabil sau improbabil să apară în acest moment o nouă criză de genul celei generate de dezinfectanţii diluaţi. 

El a arătat că Guvernul "face ceea ce se poate" şi încearcă să identifice lucrurile care nu funcţionează în sănătate, cu potenţial de a deveni crize. 

"Românii trebuie să înţeleagă (…) că sistemul medical din România nu se poate schimba peste noapte. E o realitate asta. Mai trebuie să înţeleagă că nu există chiar o asemenea ameninţare, aşa cum apare câteodată", a adăugat vicepremierul conform Agerpres.