El este multiplu campion național la triatlon și duatlon și, totodată, la a șasea ediție din cele opt ale competiției „Fără Asfalt la mare”. Atunci când l-am întrebat de unde pasiunea pentru sport, Ciprian Bălănescu a spus că de mic s-a apucat. „Unii spun că am venit pe lume în viteză”, zâmbește el. Rețeta succesului pentru un sportiv de performanță? Ciprian spune că mănâncă alergare pe pâine, înot pe pâine și bicicletă pe pâine. El se antrenează minim două ore pe zi și, explică sportivul, antrenamentele iarna sunt cele care contează cel mai mult. 

Printre cele mai dificile momente cu care s-a confruntat s-a numărat faptul că, în urmă cu câțiva ani, din pricina faptului că este dificil să duci un trai bun în țară doar cu indemnizații și că trebuie să fii susținut dacă vrei performanță, era cât pe ce să renunțe la sport. Totuși, cu linia norocului bine trasată în palmă, a fost convins și ajutat de prieteni să continue. 

Ca planuri pe termen scurt, Ciprian și-a propus să participle la duatlon și vrea să ajungă în top 3 european și mondial. Cât privește triatlonul, crede că va continua să îl practice ca amator, fiindcă nu se consider sufficient de bun la înot pentru a participa la nivel international. 

Fără Asfalt a fost în 2010 primul triatlon off-road din România, iar până în prezent a rămas concursul de gen cu cel mai mare număr de participanți. Din lista celor înscriși la proba de triatlon în fiecare an, până la 30% se află la prima participare la acest gen de concurs. 

Fără Asfalt este o asociație club sportiv care urmărește popularizarea triatlonului în România și promovarea unui stil de viață activ și responsabil. Evenimentele „Fără Asfalt” au la bază un concept ecologic, de întâlnire cu natura fără impact negativ și de depășire a limitelor personale într-o variantă echilibrată.