Acești români riscă amenzi uriașe! Autoritățile au intrat pe fir

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, îi îndeamnă pe românii care aruncă deșeuri să fie foarte atenți. Conform acestuia, cei care aruncă țigări, chibrituri sau obiecte aprinse riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

„Să nu aruncăm hârtii, să nu aruncăm deșeuri în apă, să nu hrănim animale sălbatice sau să lăsăm mâncare la locul respectiv”, a declarat Octavian Berceanu pentru Digi24.

Urmează acțiuni în teren

De asemenea, șeful Gărzii de Mediu punctează că urmează „acțiuni în teren”. Acestea vor avea o natură educativă, deoarece „nu vrem să dăm amenzi decât în cazuri extreme”, spune Berceanu.

„Generațiile tinere, pe care eu îmi pariez toți banii, sunt mult mai apropiate de mediu și au grijă cu fiecare bucățică pe care o aruncă, strâng la sfârșit. În mod normal, în zonele de picnic merg oameni din toate generațiile, de la copii la bătrâni. Eu mizez pe cei tineri să aibă conștiința atât de dezvoltată, încât să strângă și după cei care n-au strâns.

Vom avea acțiuni, eu zic că educative, pentru că nu vrem să dăm amenzi decât în cazuri extreme, vom avea acțiuni în teren, împreună cu jandarmeria și poliția, și la munte, și la mare. Deja negociem locurile în care să mergem, astfel încât să putem să influențăm conștientul colectiv că doar prin munca noastră conștientă de a scoate gunoaiele și deșeurile putem să avem curat pe spațiile verzi. E unica șansă, nu vine din afară nimeni să ne ajute”, a explicat șeful Gărzii de Mediu.