Ca urmare a acesteia, unele companii consideră acum un anumit nivel de flexibilitate în organizarea activităților companiei, cum sunt munca de acasă sau în sistem hibrid, iar altele au accelerat procesele de digitalizare pentru a rezista perioadelor de criză, dar și pentru a se alinia cu standardele societății moderne și, poate, mai unificate din prezent. Nu face excepție de la actualizarea serviciilor pentru era digitală nici Vestra, primul cluster specializat în industria utilităților și echipamentelor de automatizare.

În ultimul an, compania a sporit investițiile în ceea ce privește activitatea în domeniul utilităților publice și contorizării inteligente prin implementarea comunicațiilor de tip SMART, în special în sectorul rețelelor de apă și al energiei termice. De asemenea, compania mizează din ce în ce mai mult pe importanța digitalizării în dezvoltarea orașelor, pentru ca, prin retehnologizare, acestea să devină ecosisteme sustenabile.

Vestra beneficiază de o experiență vastă pe piața din România, comercializând o gamă largă de echipamente de măsură și control, soluții pentru rețele de apă și canalizare, sisteme de automatizare implementate în România prin parteneriate exclusive cu lideri mondiali în industria utilităților și a tehnologiilor de automatizare.

Vestra reprezintă un aliat în dorința comună a utilizatorilor și a beneficiarilor de a eficientiza consumul de apă, a energiei termice și a gazului, crescând, în același timp performanța acestor servicii. Prin oferta internațională de produse, servicii și echipamente destinate industriei de utilități, compania reușește să-și mențină promisiunea de calitate de la an la an.

La nivel de rezultate, și în 2022 performanța companiei este una foarte bună, Vestra înregistrând în primele nouă luni o cifră de afaceri de peste 23 milioane euro, clusterul realizând doar pentru al treilea trimestru o creștere cu 61% față de aceeași perioadă a anului trecut. Aceasta preconizează că până la finele anului clusterul va obține o creștere cumulată a vânzărilor de 65% și o cifră de afaceri de 30,64 milioane euro.

Principalele investiții ale clusterului Vestra au fost, astfel, concentrate pe departamentul echipamente și utilități, acesta reprezentând și principalul sector de activitate al companiei. De asemenea, la capitolul investiții și performanțe, în primele trei trimestre ale anului, Vestra și-a consolidat portofoliul și a început expansiunea în domeniul digitalizării.

În 2022, activitatea departamentului a contribuit la accelerarea proiectelor din sfera utilităților publice și a contorizării inteligente prin comunicații de tip SMART în ceea ce privește rețelele de apă și energie termică. Prin partenerii săi de talie internațională, compania dispune de capacitatea de a dezvolta și executa proiecte complete, de mari dimensiuni și complexitate ridicată.

„Anul 2022 a însemnat un salt semnificativ în strategia noastră pentru dezvoltare, iar rezultatele nu au întârziat să apară. După mai bine de doi ani marcați de pandemie și inactivitate generală, precum și un război chiar la graniță, am reușit să continuăm planurile de expansiune, atât în ceea ce privește structura și activitatea clusterului, cât și a direcției strategice de viitor, care ni se prezintă mult mai clară acum. Mai mult, digitalizarea a fost un subiect ce a stat pe buzele tuturor în pandemie,

iar companiile pregătite din acest punct de vedere au făcut față pandemiei fără aproape nicio problemă. Această necesitate a lumii moderne, digitalizarea, marchează și una dintre direcțiile noastre strategice pentru dezvoltare. De aceea, am hotărât ca o întreagă verticală a clusterului, Truix, sa fie axată pe software ce are în vedere procesele de implementare a proiectelor digitale”, a declarat Vlad Iftime, Managing Partner Vestra.

Vestra mizează pe tehnologiile inteligente în dezvoltarea orașelor moderne, acestea fiind motorul dezvoltării durabile și sustenabile la nivel de societate. Prin Truix, clusterul oferă soluții în tehnologia informațională și smart cities, acesta reprezentând un pilon important în strategia pentru dezvoltare a companiei. De aceea, și în viitor, inițiativele Vestra, vor fi focalizate în jurul comunităților și orașelor SMART, pe lângă serviciile de bază ale companiei.

Mai mult, pe fondul inflației și a creșterii prețurilor la energie, compania lucrează îndeaproape cu furnizorii pentru a menține constante costurile și pentru a-și menține poziția competitivă pe piața echipamentelor de utilități și a serviciilor de automatizare, investind în tehnologie pentru a putea contribui într-un mod performant la modernizarea infrastructurii orașelor și nu numai.