Proiectul legii pensiilor a fost adoptat luni de Senat, în calitate de prima Cameră sesizată. 

„Este un pas important, aşteptăm dezbaterile din Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor şi apoi votul final. Ne dorim ca până la finalul anului să adoptăm această lege foarte importantă pentru noi şi pentru români”, a precizat Budăi.

El a adăugat că a venit împreună cu ceilalţi miniştri pentru a da un vot pe acest proiect de lege care repară „multe inechităţi”. 

„Miniştrii nu i-am adus de acasă, am venit cu toţii de la Guvern, eram într-o şedinţă cu doamna prim-ministru, şedinţă premergătoare preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România. Este un pas important, este ceea ce noi ne-am propus. Această lege repară multe inechităţi existente în lege şi mergem pe principiul fundamental al contributivităţii – şi anume: pentru muncă egală, pensie egală. Sunt multe chestiuni care sunt reparate aici. Ca fost director într-o Casă de pensii pot să vă spun că avem probleme cu acordurile globale, cu sporurile asupra cărora pensionarii nu mai puteau găsi documente din lipsa arhivelor, cu noul sistem de calcul al pensiei”, a arătat ministrul. 

Întrebat dacă dă asigurări că toate majorările de pensii prevăzute în noua lege vor fi aplicate, ministrul a răspuns: „Bineînţeles. (…) Nu putem vorbi ca vreun stat să nu-şi plătească pensiile la timp. Mai mult de atât, cum am procedat şi până acum de când am preluat guvernarea, ne-am ţinut de acel calendar de majorare a punctului de pensie”, conform agerpres.ro.