Klaus Iohannis urmează să fie sâmbătă, 11 mai, la Iaşi, unde va participa la mitingul electoral al PNL. Cu această ocazie, preşedintele ar fi dorit însă să-şi lanseze şi cel mai nou volum, „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, chiar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, însă se pare că a fost refuzat fără drept de apel, conform unor surse oficiale citate de stiripesurse.ro.

Informaţiile mai spun că a fost trimisă o solicitare scrisă pentru ca universitatea condusă de Tudorel Toader să găzduiască lansarea cărţii lui Iohannis. Mai mult, se pare că solicitarea a venit de la Editura Curtea Veche şi nu de la Administraţia Prezidenţială. Ulterior, în răspuns, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a transmis că această perioadă este una încărcată de evenimente care nu pot fi reprogramate, motiv pentru care refuză cererea preşedintelui.

Într-un final, demersul editurii a fost completat de solicitări telefonice similare, formulate de doi dintre consilierii preşedintelui Klaus Iohannis, însă nici aceste solicitări nu au primit un răspuns pozitiv.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat recent, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, volumul „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”. Cartea a fost publicată de Editura Curtea Veche Publishing. Potrivit editurii, volumul este un „ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent şi ce anume implică pentru România apartenenţa la proiectul comunitar”.

Volumul, care este cea de a treia carte scrisă de Klaus Iohannis, este vândut cu 59 de lei. Prima carte scrisă de şeful statului – „Pas cu pas” – a fost publicată în 2014. Cea de a doua, intitulată „Primul pas”, a apărut în anul 2015.