Şoferii de camioane aşteaptă, joi dimineaţa, până la patru ore pentru a ieşi din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, unde s-a format, pe autostradă, o coloană de automarfare de aproximativ opt kilometri, după ce miercuri nu s-a putut intra în Ungaria cu autovehiculele de mare tonaj.

Conform Poliţiei de Frontieră Arad, la PTF Nădlac II se aşteaptă 240 de minute pentru controlul documentelor pe cele patru artere de ieşire deschise pentru traficul greu.

“În prezent, se constată o creştere a traficului la automarfare pe sensul de ieşire din România, deoarece ziua de miercuri a fost liberă în Ungaria, unde a fost sărbătoare naţională, astfel că a existat restricţie de acces pentru autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Lucrăm împreună cu autorităţile ungare pentru fluidizarea traficului, dar recomandăm şoferilor să consulte aplicaţia online a Poliţiei de Frontieră care monitorizează traficul, pentru a alege punctele de trecere unde nu sunt timpi mari de aşteptare”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Laura Bondar.

Ea a adăugat că după ridicarea restricţiei de către autorităţile Ungare, miercuri la ora 23,00 (ora României), la frontieră s-au prezentat foarte multe automarfare, iar până joi dimineaţa, la ora 9,00, doar prin Nădlac II trecuseră deja 1.350 de camioane, pe sensul de ieşire din ţară.

Coloana formată pe autostrada pan-europeană, înainte de Nădlac II, a ajuns la aproximativ opt kilometri.

La PTF Vărşand, şoferii de camioane aşteaptă 90 de minute pentru control, însă la Nădlac I şi Turnu se aşteaptă cel mult 15 minute, conform autorităţilor.

Traficul pe arterele pentru autoturisme şi autocare se desfăşoară în condiţii normale.